Últimes tecnologies per millorar la salut i la seguretat laboral

Que els teus treballadors estiguin sans i se sentin segurs en el seu lloc de treball és una de les claus de la productivitat del teu negoci. Amb motiu de la celebració pel dia mundial per la seguretat  i la salut en el treball, us  mostrem les últimes novetats tecnològiques per millorar aquest punts a la teva empresa.

Millora de la qualitat d’aire interior

Degut a la pandèmia del coronavirus, la conscienciació sobre la salut a la feina ha millorat dràsticament. Però són molts els establiments i les oficines que encara no disposen de dispositius per netejar l’aire interior dels espais. A més els científics ja han confirmat que els nostres esforços s’haurien de centrar en combatre les partícules del virus que es troben suspeses a l’aire. Però no només el coronavirus es troba suspès a l’aire, altres virus o la contaminació també hi està present. Sabies que la qualitat de l’aire interior dels nostres llocs de treball influeix directament en la productivitat i en l’índex d’absentisme laboral?

Treballar en un espai net i saludable millora la presa de decisions, la productivitat i l’ambient general dels treballadors. A més, com a dada interessant, els treballadors millennials són capaços de deixar una feina si creuen que la tecnologia no està “up to date”, actualitzada.  

Per tant, després de conèixer aquestes dades, que no són totes, queda clar que la salut és un factor decisiu per la teva empresa. Estàs disposat a prendre mesures per millorar-la? Et presentem algunes tecnologies que et poden ajudar.

Productes clau per fer aconseguir un aire interior més saludable: 

  • Purificadors d’aire. No només per la CoVid-19, també per altres virus i per la contaminació. Els filtres ZONAIR3D filtren fins a un 99,99% de les partícules suspeses a l’aire. A més a més, recentment Zonair 3D, ha tancat un acord amb el CSIC perquè els seus purificadors incorporin fibras viricides, el que farà que els dispositius siguin encara més eficients per prevenir contagis. 
  • Medidors de qualitat d’aire interior. Els sensors d’AirThings, són capaços de mostrar-te indicadors de CO₂, d’ozó, risc de contagi per coronavirus i moltes coses més. D’aquesta manera, pots prendre decisions per intentar erradicar malalties per als teus treballadors. 
  • Control d’aforament. L’ocupació dels espais és un dels factors a tenir en compte pel que fa a la qualitat d’aire interior. En el sector retail per exemple o en les oficines, el control d’aforament és vital per respectar les mesures sanitàries

Seguretat pel teu espai de treball

Els accidents, malauradament, succeeïxen. El teu lloc de treball ha d’estar preparat per afrontar qualsevol imprevist, per intentar minimitzar els danys a les infraestructures i als treballadors. Creus que la teva empresa podria estar més preparada? T’ajudem. 

Mesures clau per fer de l’espai de treball un lloc segur: 

  • Contra incendis. La detecció i extinció d’incendis, la extracció de fums i l’enllumenat d’emergència són factors clau per si s’ocasiona foc. El que fem a ISP és crear zones aïllades perquè el foc no s’extengui a tota la instal·lació. 
  • Manteniments. Tot i que moltes vegades no podem evitar que algun accident passi, si mantenim les nostres instal·lacions al dia i actualitzades podem reduir dràsticament les probabilitats gràcies a una nova cultura del manteniment
  • Videovigilància i alarmes intel·ligents. Els nostres sistemes no només detecten, sinó que actuen, són sistemes intel·ligents que permeten anticipar escenaris i donar resposta. Per exemple, si detecten una intrusió poden encendre la llum per sorprendre als assaltants. A més disposes d’un botó del pànic que avisa directament als cossos policials davant qualsevol amenaça. 

Prevenció de la contaminació acústica

L’acondicionament acústic en els ambients laborals és molt important, sobretot en oficines. L’incidència negativa del soroll genera malestar i estrés totalment innecessari als treballadors perjudicant la seva salut i en casos extrems, arriba a afectar en l’absentisme laboral.  

Pel benestar i la productivitat de les empreses és de gran utilitat estar aïllades del soroll generat de manera externa, com per exemple: automòbils, construccions pròximes, negocis, entre d’altres. Un correcte aïllament permet que els treballadors es concentrin de forma efectiva i durant períodes de temps més prolongats, fet que afecta positivament a la productivitat de l’empresa. 

Com a conclusió, hem vist que la seguretat i la salut dels treballadors és molt important, ja que si no se senten segurs, pot afectar de manera negativa en la dinàmica productiva de les empreses. T’agraïm el temps dedicat a aquesta lectura, fins la propera! 

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup:            

Call Now Button