Avantatges de tenir una xarxa VPN en la teva empresa

Cada cop són més les empreses que es decanten per la instal·lació de xarxes VPN. Com ja sabem, la ciberseguretat i la protecció de dades, s’han convertit en un necessitat de primer ordre a causa de l’entorn digital on es desenvolupen els negocis, i és aquí on les xarxes VPN poden oferir un ampli ventall d’avantatges que exposarem durant el desenvolupament d’aquest article.

Què és una VPN?

Comencem pel que és bàsic. VPN són les sigles de Virtual Private Network, o xarxa privada virtual.

És una xarxa privada que s’estén a través d’una xarxa pública, com a Internet, permetent que els dispositius connectats puguin enviar i rebre dades com si estiguessin connectats a una xarxa local.

En paraules més sencilles, una connexió VPN és una forma segura de compartir informació.

Per a què serveix una VPN?

Existeixen 4 factors molt importants que has de tenir en compte per a entendre per què has d’usar una VPN:

  1. Et proporciona més seguretat en línia.
  2. Augmenta la teva privacitat en línia.
  3. Et permet navegar per Internet amb més llibertat (ja que t’ajuda a saltar restriccions i la censura).
  4. Pots evadir restriccions de la teva IP.

Avantatges de tenir una xarxa VPN en la teva empresa

A nivell empresarial, cal tenir en compte els beneficis que aporta l’ús d’eines VPN. Són aplicacions molt útils i que poden ajudar al dia a dia dels empleats i també mantenir la seguretat en connectar-se a determinats serveis en xarxa.

A continuació t’expliquem algunes funcions que beneficien als treballadors d’una empresa i a la mateixa empresa.

  • Pots accedir a informació de l’empresa a distància: Actualment, teletreballar és una cosa molt comuna. Amb una VPN pots establir un túnel fins a la xarxa de l’empresa. D’aquesta manera es pot accedir a informació emmagatzemada en els servidors de l’empresa o en altres ordinadors.
  • Facilita el treball des d’una altra ubicació (viatges de treball): Si un empleat ha de viatjar a una ubicació geogràfica diferent, la VPN li permet accedir a serveis que estiguin disponibles en el lloc on es localitza l’empresa físicament. Això està relacionat amb evitar els bloquejos geogràfics que tenen alguns serveis.
  • Connectivitat multiseu: Totes les seus del teu negoci accedeixen a Internet per mitjà d’una avançada i segura xarxa privada.
  • Millora la seguretat en la connectivitat: Existeixen moltes xarxes que no compten amb una bona seguretat, i si els empleats d’una empresa requereixen desplaçar-se entre diverses xarxes, això pot ser problemàtic.
  • Navegació anónima: A moltes empreses els convé mantenir “disfressada” la seva adreça IP. D’aquesta manera es redueix el risc de sofrir un ciberatac per persones externes a l’organització.

Si t’interessa tenir la teva empresa connectada al futur tecnològic, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Un assessor t’atendrà i crearem un pla per tu i la teva empresa.

Esperem haver-te ajudat i t’agraïm el teu temps de lectura,

Fins a la propera!

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: