
13 oct. Seguretat perimetral: com el vídeo anàlisi pot ajudar a protegir la teva empresa
Durant l’any 2020 a Espanya es van registrar més de 100.000 robatoris entre domicilis i empreses. Xifres que han disminuït respecte al 2019, però que tenint en compte que una part de l’any la gent estava tancada a casa no són gens bones. Les empreses que van estar tancades eren un bon reclam pels lladres, sobretot si no comptaven amb sistemes de seguretat perimetral amb tecnologia basada en el vídeo anàlisi. A continuació, t’expliquem com el vídeo anàlisis pot ajudar a protegir la teva empresa.
El vídeo anàlisi o analítica de vídeo és la tecnologia basada en un software integrat en un sistema CCTV que permet analitzar de forma autònoma i en temps real allò que succeeix mitjançant la gravació de vídeo. D’aquesta manera, les càmeres deixen de ser una part passiva del sistema de seguretat, controlades per vigilants de seguretat, per passar a detectar de forma activa situacions d’alerta, com per exemple, qualsevol intrusió en el perímetre de la teva empresa.
El funcionament consisteix a connectar-se a la Central Receptora d’Alarmes (CRA) del sistema de seguretat basat en CCTV, amb el qual es pot rebre les imatges en directe. Gràcies a aquesta tecnologia, la verificació del sistema de seguretat es torna més efectiva i fiable, reduint considerablement el nombre de falses alarmes i agilitzant la gestió en cas d’una intrusió real.

Característiques de l’analítica de vídeo en la protecció perimetral
- Protecció i anticipació davant qualsevol intrusió.
- Disminució considerable del nombre de falses alarmes.
- Adaptada al teu recinte i les teves necessitats.
- Deteccions en condicions complexes i a grans distàncies. Només cal que la persona estigui visible un 25%.
- Permet diferenciar les persones dels animals amb sensors de temperatura.
- Connexió amb la policia 24 h, els 365 dies de l’any.
Tota aquesta sèrie de característiques converteixen l’analítica de vídeo en una de les solucions més potent en seguretat perimetral. Les empreses, tant les grans com les petites, poden integrar aquests tipus de sistemes per evitar qualsevol intrusió en els seus recintes o perímetres.
Un dels grans avantatges és la reducció del nombre de falses alarmes. La qualitat i potència de les càmeres permet reduir el nombre de falses alarmes provocades per obstruccions, pluja, plantes, animals, insectes i aranyes que es posen davant les càmeres i impedeixen la seva visibilitat.
A més, el software de l’analítica de vídeo compta amb sensors de temperatura, que permet diferenciar els animals de les persones. Aquesta funcionalitat permet que la CRA no rebi cap avís o alarma quan un animal, com per exemple un gat, entri en el perímetre, ja que no suposa una amenaça.
La distància i les condicions adverses no són un problema, ja que l’analítica de vídeo permet assegurar els perímetres més grans i és suficient amb què l’intrús estigui visible un 25% perquè sigui detectat. Per tant, la grandària del recinte i la poca il·luminació o gran presència d’objectes que dificulten la visibilitat, com per exemple en una nau de cotxes, té solució.
Avantatges de la seguretat perimetral amb analítica de vídeo
- Estalvi de diners. Costos d’emmagatzematge de les imatges i de personal de vigilància.
- Estalvi de temps. És més fàcil i ràpid analitzar les imatges que registren les càmeres de videovigilància.
- Major eficàcia. L’eficàcia del software d’analítica de vídeo augmenta l’eficàcia de detecció i prevé un delicte abans que succeeixi.
- Dificultats per accedir. Elements com les barreres dificulten els accessos al perímetre (element de seguretat passiva). A més, acostuma a ser la zona en què es defineix la línia d’encreuament. És la línia on es detecta si un objecte o persona creua aquesta línia en qualsevol direcció.
Aquesta solució d’intrusió el que permet és una reducció del temps en el procés de recepció i verificació de senyals d’intrusió reals, a més d’una major eficàcia en els protocols d’intervenció establerts de la CRA.
Si vols més informació sobre seguretat perimetral i vídeo anàlisi prem aquí.
No Comments