Dia de la Dona

#DonesISP La igualtat entre homes i dones en càrrecs de responsabilitat

Després d’anys de lluita en busca de la consecució de la plena igualtat entre dones i homes en el món laboral, segueix estant molt present la discriminació per raó de gènere i es fa evident que la presència de dones en determinats llocs de treball, sobretot en aquells que impliquen una major responsabilitat, lideratge d’equips i funcions de direcció, segueix sent molt inferior a la dels homes.

“Un 72% dels llocs de responsabilitat a la nostra empresa els ocupen dones”

El motiu d’aquesta trista realitat es troba molt focalitzada en la històrica assignació de les funcions de cura dels fills i filles a les mares, essent, el fet de ser mare, valorat negativament per moltes empreses. Tant és així, que són nombroses les dones que en les seves entrevistes laborals destaquen, de forma voluntària, el fet de no tenir fills, com si això fos un punt fort. O, per contra, les que sí tenen filles o fills, ho transmeten acompanyat sempre de l’exaltació d’alguna altra qualitat, com si el fet de ser mare necessités ser compensat per altres aptituds.

A ISP considerem que el simple fet de ser dona, i de ser mare, són per sí mateixes qualitats que no necessiten cap mena de compensació.

Infografia dia de la dona 01

Creiem fermament en la igualtat real i efectiva entre dones i homes, estant la majoria dels llocs de responsabilitat ocupats per dones. Dones que demostren el seu esforç i vàlua dia a dia, havent estat el motiu del seu èxit les seves capacitats i la feina ben feta, sense tenir en compte cap variable associada al gènere.

En motiu del dia de la dona treballadora, durant els pròxims dies publicarem més testimonis de #DonesISP, les quals ens explicaran experiències viscudes durant la seva trajectòria laboral.

La paritat en posicions tècniques del departament industrial, la nostra assignatura pendent

En la línia de la desigualtat de gèneres en determinats sectors, trobem de forma molt notòria la manca de dones en el nostre departament industrial. En l’actualitat, la totalitat dels tècnics de manteniment i seguretat que formen el departament són homes. Aquest fet és com a conseqüència de la quasi inexistència de candidatures femenines que rebem per vacants industrials. Per aquest motiu, aprofitem l’ocasió per fer una crida a les dones formades en aquest sector per a que ens envïin les seves candidatures. Estarem encantades de superar la nostra assignatura pendent:  dotar de més presència femenina al nostre departament industrial incorporant dones, tan capacitades com ho estan els homes.

Infografia dia de la dona 02

Com veiem, ens queda molt camí per recórrer, però el nostre gran desig és que cada cop més empreses creguin i apliquin la igualtat  entre dones i homes com ho fa ISP i que, arribi el dia en que el 8 de març sigui només un maco record d’haver aconseguir la igualtat real entre totes i tots. 

Una reflexió de la Laura Almansa i la Cristina Sobrerroca. Responsables de recursos humans d’ISP.

1Comment
  • Sergio Ibáñez
    Posted at 13:46h, 08 març Respon

    Molt d’acord …

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: