fbpx

El 5G mostra el seu potencial al Mobile World Congress

El Mobile World Congress va tornar a la capital catalana després d’un any frustrat per la pandèmia.
Barcelona va acollir el major congrés tecnològic del món amb una edició que va estar marcada per un format híbrid entre el presencial i el virtual que va congregar als principals referents de l’ecosistema mobile.

Uns del elements que ha acaparat més atenció han sigut les diferents aplicacions que comença a fer possible el desplegament de la xarxa 5G. 

Índice de contenidos

Els visitants de l’estand d’Orange al MWC 2021 experimenten el potencial de la xarxa 5G

Orange en col·laboració amb ZTE, l’institut iTEAM de la Universitat Politècnica de València i la Marina de València, ha mostrat en el seu estand un cas d’ús de control remot sobre un vehicle marítim, concretament un vaixell no tripulat ubicat al port de València, que ha pogut ser controlat amb èxit pels assistents des de Barcelona gràcies a la xarxa 5G.

En la segona de les demostracions, Orange ha ofert una experiència de realitat simulada en 3D amb interacció real de l’usuari.

El cas d’ús, desenvolupat per Orange juntament amb Dimenco i Huawei ha consistit en la interactuació de dues persones amb el mateix objecte virtual 3D (sense ulleres, sense dispositius portàtils) i a el mateix temps, davant de dos dispositius 3D especials. Tots dos usuaris han pogut «tocar», «moure» i «enviar» un objecte 3D d’un dispositiu a un altre, amb un efecte impressionant de volum i profunditat.

Amb aquestes dues demostracions, Orange demostra un cop la seva decidida aposta per la recerca de noves oportunitats d’aplicació de la nova tecnologia 5G

Cal recordar que Orange compta ja amb una cobertura del 85% a Barcelona i continua treballant en el seu objectiu d’aconseguir amb la seva cobertura 5G a el 90% de la població espanyola en 2022

Mercabarna reforçarà la desinfecció dels mercats contra el Covid-19 amb un robot autònom 5G

El 30 de juny es va presentar un nou projecte pilot amb l’objectiu de provar els beneficis de l’aplicació de la connectivitat 5G als sistemes d’intel·ligència artificial mitjançant la seva utilització en un robot autònom que desinfecta les zones que potencialment poden estar contaminades per virus com el COVID-19. El projecte ha estat desenvolupat per Mercabarna, ACCIONA, Orange i Mobile World Capital a través de la iniciativa 5G Barcelona, ​​i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

La comunicació amb el robot és pràcticament immediata, gràcies a la ultrabaixa latència de la tecnologia 5G, a més, la tecnologia 5G també possibilita l’intercanvi d’informació entre vehicles robotitzats perquè aquests puguin realitzar tasques col·laboratives de forma autònoma, amb capacitat de detectar i superar obstacles.

Pablo Vilanova, director d’Estratègia i Innovació de Mercabarna ha afirmat que:

Amb el Robot que presentem, ens han demostrat que podem augmentar l'eficiència en els processos actuals de desinfecció i reforçar-la en els espais de més difícil accessibilitat.

La importància de fer el salt al 5G per a les empreses

El confinament que es va viure en mesos passats ha reafirmat la importància de facilitar el treball en mobilitat, i per això cobra més sentit que mai la disponibilitat de millors velocitats i qualitat de servei.

Amb el 5G, les videotrucades es poden realitzar en Full HD sense talls o degradació de la comunicació. A més, gràcies a la velocitat més gran del 5G i la menor latència, els clients d’Orange podran treure el màxim partit a serveis de vídeo en temps real, o descarregar arxius gairebé de forma instantània.

Esperem que l’article us hagi sigut d’utilitat i et donem gràcies pel teu temps de lectura, fins la propera!

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: