Què puc fer per estalviar en la factura de llum i gas?

El temporal “Filomena” ha deixat incidències puntuals i ha suposat un gran increment les factures de les llars i les PYMES. Al fet de l’increment de consum per les baixes temperatures i l’hivern, s’afegeix la pujada de preus de l’energia, el que fa preveure que la nostra propera factura serà molt elevada. Podem fer alguna cosa per reduïr el nostre consum i estalviar? La resposta és sí. A continuació enumerem un sèrie de punts  i conceptes als què hauries de posar en el foco:

 • Revisar la teva factura de llum i gas: pots arribar a estalviar una gran quantitat que creies que era necessària… però realment no ho és. No et preocupis, en aquest post esbrinaràs tot el que requereixes saber per atresorar en eficiència energètica. Si vols et podem fer un estudi energètic gratuït aquí.
 • No som del tot conscients de la quantitat d’energia que malgastem diàriament. No només els particulars. Les empreses en general fan un mal ús, sigui gran, petit o mitjà el comerç. Qualsevol hàbit com obrir massa les finestres, no apagar els aparells o tindre un programa de climatització mal plantejat pot disparar el nostre consum energètic.
 • Els avanços tecnològics ens permeten crear noves formes d’estalvi energètic en empresses i llars. És el que s’enomena l’eficiència energètica dels edificis i espais. A continuació t’expliquem a grans trets en què consisteix i com millora-la.

Què és l’eficiència Energètica

L’ús eficient de l’energia s’aconsegueix consumint amb un baix impacte mediambiental l’energia mínima i al menor cost possible per assolir un major estalvi energètic.

El concepte s’entén quan un aparell o una instal·lació es defineix eficient quan necessita menys energia per fer el mateix treball, és a dir, quan el seu consum energètic és inferior a la mitjana.

L’índex d’eficiència energètica es calcula mitjançant els següents factors:

 1. Equipament i tecnologia: Es valora en base l’antiguitat i el manteniment de la tecnologia i els equips que disposa l’empresa.
 2. Cultura energètica: Es valora les pràctiques i hàbits dels treballadors de la companyia. Cada treballador ha de promoure un consum responsable. La Responsabilitat Social Corporativa és la influenciada favorablement.
 3. Control i mesurament: S’avaluen els sistemes de control i mesurament del funcionament d’energia de l’empresa.

Beneficis de l’eficiència energètica en les empreses

Les empreses són qui més energia gasta. Per aquest motiu és fonamental que tinguin una millor cura de la seva eficiència.

La gestió energètica és beneficiosa per múltiples raons; sobretot perquè el consum d’energia de les instal·lacions es redueix, però es manté el mateix nivell de prestacions.

Alguns dels beneficis d’adoptar mesures necessàries per millorar l’eficiència energètica i reduir el consum de les empreses són els següents:

 • Estalvi de costos i millora de la competitivitat: Reduir el consum d’energia millora també la competitivitat de les companyies fent-les més eficients. El pas a les energies renovables suposa a la llarga un estalvi per a les empreses.
 • Reducció de les emissions de CO2: Afavoreix la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, per tant, afavoreix la lluita vers el canvi climàtic.
 • Menor dependència energètica: Fer el pas a les energies renovables suposa una menor dependència amb altres països.
 • Promou la innovació tecnològica: A primeres sembla un element extra i innecessari, tanmateix, a la llarga surt rendible per a les empreses, i són mesures que tard o d’hora s’han d’adoptar.Millora de la productivitat: Implícitament o en derivació de les mesures d’estalvi i innovació tecnològica, les empreses que milloren la seva eficiència energètica, acaben millorant la seva productivitat.
 • Increment de la seguretat energètica: Les empreses que fan aquests canvis, incrementen la seva seguretat, ja que quan més grans i antics siguin els equips tecnològics o la maquinària, major serà el risc de fuga o errors en l’activitat.
 • Fomenta la Responsabilitat Social Corporativa: Les empreses que estàn a favor d’aquesta dinàmica i ho manifesten, està demostrat que milloren la seva imatge coroporativa de cara al públic i a la resta d’empreses. Avui en día, això suposa un element diferenciador per distinguirte de la competència.

Com millorar la meva eficiència energètica amb ISP Grup

Siguis empresa o particular, al departament d’eficiència energètica podem ajudar-te a optimitzar el teu consum energètic

Som partners oficials d’ALDRO, comercialitzadora energètica que ajuda a estalviar i  garanteix que els consum es fa en energia verda.

Creiem que les energies verdes o energies netes canviaran el món, és per això que hem materialitzat el nostre compromís fins a la sostenibilitat i amb la cura del medi ambient.

Amb ISP Grup estalvies energia i protegeixes el medi ambient, així que deixa’ns les teves dades de consum energètic i dóna el primer pas per començar a estalviar.

A més a més, si ets una empresa, podem elaborar projectes personalitzats i reduir els teus costos amb solucions responsables i sostenibles amb el medi ambient. Si desitges saber més i explicar les teves necessitats contacta amb el teu assessor 360º d’ISP.

Si has arribat fins aquí i vols saber més sobre la nostra empresa o sobre els nostres sistemes de seguretat no dubtis en deixar-nos un comentari. Si ho prefereixes ens pots enviar un correu a hola@ispgrup.cat. També trucar-nos al nostre telèfon gratuït d’atenció a client 900 52 52 01. Moltes gràcies pel teu temps i fins al nostre proper post!

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: