fbpx
sistema-cctv

Què has de saber sobre els CCTV i quins beneficis ofereix?

Un CCTV o circuit tancat de televisió és un sistema de videovigilància activa que gràcies a la instal·lació dels seus equips connectats, permet enviar les imatges en directe a una central de control de seguretat i monitoratge on se supervisa qualsevol intrusió que detectin les seves càmeres. 

Les possibilitats que ofereixen aquests sistemes tan sofisticats de seguretat i control són múltiples. Cada vegada més, són les empreses que compten amb aquests sistemes per protegir els seus negocis i naus industrials. La possibilitat d’observar tant l’interior de l’espai de treball, com controlar l’exterior i les zones més vulnerables de les naus industrials són opcions que aporten a les empreses la seguretat necessària que el seu negoci està en bones mans. 

Això és possible gràcies a la videovigilància activa del sistema CCTV i a estratègies per aprofitar al màxim les opcions que ofereixen aquests aparells tecnològics. Les estratègies que s’estan executant van relacionades amb el disseny i distribució de les càmeres. La col·locació de les càmeres és un aspecte clau per evitar punts morts i zones on els lladres podrien entrar. Les últimes càmeres compten amb funcions intel·ligents que li permeten enfocar àrees concretes i estratègiques per detectar el moviment

Beneficis de la utilització de sistemes CCTV

 • Reacció Ràpida. Detecta al lladre just en el moment d’entrada. 
 • Connexió directa amb la policia. La detecció ràpida permet avisar a les autoritats el més ràpid possible. 
 • Identificar responsables. La qualitat de les càmeres pot arribar a detectar a les persones implicades. 
 • Por d’actuar davant elles. La mera presència d’aquests sistemes espanta un gran percentatge de lladres. 
 • Adaptabilitat a les teves necessitats. Control total d’aquelles zones i com es volen tenir assegurades. 
 • 24 h i 365 dies. Assistència i funcionament durant tot l’any
 • Anti Sabotatge. Mètode d’actuació i avís en cas d’intent de sabotatge a la visibilitat de les càmeres.
 • Control mitjançant aplicació. Les teves càmeres al teu smartphone.

Els nous sistemes de videovigilància activa, cada vegada més sofisticats, són capaços de diferenciar a les persones dels animals per tal d’evitar falses alarmes, però són capaços de fer-ho amb sensors de temperatura, evitant així qualsevol risc afegit, com per exemple que un lladre es disfressi i actuï com un gos per entrar a un domicili.

cctv-diferencia-animales

Característiques dels CCTV

 • Procés de verificació. Detecció. Alarma. Verificació.  
 • Activació remota d’elements dissuasius. Altaveus. Llums. Sirenes.  
 • Control de temperatura. Per detectar a les persones i diferenciar-les dels animals. 
 • Estabilitzador d’imatge. Major fiabilitat en la detecció d’intrusos i una disminució de falses alarmes. 
 • Virtual IR. Il·luminació virtual de les zones més obscures per millorar la detecció de lladres. 

A més de protegir els negocis i llars d’empreses i particulars, existeix un altre tipus de públic que s’aprofita de les característiques i funcionalitats  dels sistemes CCTV, els governs. L’empresa alemanya especialitzada en dades de mercat i consumidors Statistics així ho confirma a la gràfica realitzada durant l’any 2020 sobre videovigilància en el món.

videovigilancia-statista

L’estudi, que inclou les 150 ciutats més poblades del món, mostra en xifres el control que realitzen els diferents governs mundials a la seva població per km². Londres seria la ciutat amb més control per km² del món, i Barcelona ocupa la vuitena posició segons aquest rànquing. La finalitat dels governs és la de tenir la possibilitat d’actuar en situacions greus, ja siguin assassinats, robatoris, o situacions fins i tot més greus com atemptats terroristes. Tanmateix, l’ús que es pot fer d’aquesta eina de seguretat és molt ampli, un exemple clar és el de Xina, que a més de controlar a la població, l’utilitza per efectuar pagaments, casar-se o aconseguir paper higiènic

El que veritablement reflecteix aquest estudi és la gran presència en la societat i les multifuncionalitats dels sistemes CCTV. 

Esperem haver-te ajudat i t’agraïm el teu temps de lectura, fins la propera! 

Si vols més informació sobre sistemes de videovigilància i CCTV polsa AQUÍ.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: