El nou rebut de la llum, què canviarà?

La comissió nacional dels mercats i la competencia (CNMC) han establert canvis en el rebut de la llum que rebrem. Aquests canvis entraran en vigor l’1 d’abril d’aquest mateix any, si segueixes llegint, ja estaràs preparat/da quan passi. 

Índice de contenidos

Principals novetats 

  • Nous peatges d’accés: bàsicament se’ls hi canviarà el nom, els peatges de les llars (denominats fins ara com peatges 2.0, amb una potència menor a 10kW) i dels petits negocis (denominats peatges 2.1 amb una potència d’entre 10kW i 15kW) passaran a denominar-se de manera unificada peatges d’accés 2.0 TD.
  • Incorporació de la coneguda com discriminació horaria en el preu de l’energia. Què vol dir això? Que el preu de la nostra factura de llum, dependrà de l’hora del dia en que consumim. Pagarem més o menys en funció de l’hora en la que apretem l’interruptor.
  • S’establiran dues franges horàries de potència. És a dir, que es podran contractar fins a dos tipus de potències durant el dia, depenent de les nostres necessitats
  • Des del pròxim 1 d’abril, les tarifes 3.0A passaran a dir-se tarifes 3.0TD. Aquestes oferiran un total de sis períodes, tant per la potència com pel consum. La tarificació es dividirà en cuatre temporades a l’any, amb variacions en funció de la situació geogràfica. 

Beneficis que suposa pel consumidor

Amb la nova estructura plantejada, distribuïda en trams horaris, el consumidor podrà estalviar si consumeix de manera eficient. És a dir, que si el consumidor obtindrà un estalvi major si redueix el consum en les hores punta (les més cares) i trasllada el consum a les hores baixes o els caps de setmana (les més barates). 

A més, el fet de poder escollir entre dues potències diferents al llarg del dia, permetrà aconseguir un estalvi adicional. Podràs ajustar millor la potència al consum real que es faci en cada moment. 

A grans trets, se’ns presenta una oportunitat per personalitzat d’alguna manera les nostres factures. Serà convenient doncs, realitzar un petit estudi del nostre consum actual i de les hores que consumim més llum. Si aconseguim tenir-ho clar, podrem adaptar-nos a les franges i obtenir estalvi.

Quins canvis veurà el consumidor a la factura?

La factura de la llum passarà a incluir dos nous conceptes: 

  1. La divisió de la potència elèctrica contractada en dos períodes
  2. Divisió de l’energia consumida en tres períodes horaris

A continuació, definim les tres franges horàries per veure com s’organtizen: 

  • Hora punta (la més cara): pel matí de 10:00 hores a 14:00 hores i durant la tarda/nit entre les 18:00 hores i les 22:00 hores. 
  • Hora plana (preu intermig): pel matí de 8:00 hores a 10:00 hores, per la tarda de 14:00 hores a 18:00 hores i a la nit de 22:00 hores a 24:00 hores.

Hora vall (preu més barat): de les 00:00 hores a les 8:00 hores. A més, els caps de setmana i els dies festius, totes les hores de la jornada seran vall. 

Posibilitat de contractar dues potències diferents

A partir d’ara es podran contractar fins a dues potències diferents al llarg del día (també pot ser la mateixa). En cas que el consumidor no indiqui el contrari, s’utilitzarà la potència que fins al moment tinguis contractada. 

Per tant, si de veritat vols estalviar en llum, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i començar a adaptar-te a les noves hores de més o menys cost. 

Amb les noves tarifes, com hem anat dient, és possible contractar dues potències diferents (punta i vall), de manera que es podran programar els electrodomèstics, per exemple, a les hores on la potència contractada sigui major. 

És possible que els nous canvis que arriben degut a la nova regulació ens extranyin al principi, però sense cap dubte, ens podem acostumar ràpidament. Aviat comprovarem que si ajustem de forma correcte la potència contractada i ens adaptem a les noves franges horàries, desplaçant el consum a les hores més barates, rebrem un estalvi major que anteriorment.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: