Com prevenir robatoris al teu negoci?

La crisi del coronavirus ha provocat que moltes empreses hagin hagut de baixar la persiana, ja sigui per aplicar el teletreball o perquè directament no podien obrir de cara al públic. Això ha provocat un augment en els robatoris a petits comerços i botigues locals. Aquest tancament ha provocat que estiguin tancats i desatesos, fet que ha repercutit en una pujada dels robatoris a aquest sector. 

D’altra banda, molts comerços locals o botigues petites no disposen d’un pressupost molt elevat per destinar a la seguretat. Potser tenen alguna càmera de videovigilància o algun servei d’alarma però ara més que mai, és necessari poder comptar amb un servei de seguretat complet i preparat. 

Què fa a la teva empresa més dèbil contra els robatoris?

Primer de tot, el fet que el teu local o botiga no compti amb cap sistema de seguretat sempre cridarà l’atenció dels lladres, per poc que puguis, instal·la algun tipus de mètode antirobatoris. A més, si el lloc està equipat amb grans aparadors de vidre i poques barreres físiques, és subjecte a ser víctima de l’allunatje, que consisteix en estampar un vehicle a gran velocitat contra els vidres per cometre un robatori. Un clar exemple de comerços propensos a patir aquest tipus de tècniques són les joieries. 

Tot i això, els mètodes de robatori més estesos són els que es cometen “in situ” de les botigues. Els comerços i les botigues de roba són especialment vulnerables degut que és difícil controlar-ho si ho has de fer a simple vista i no disposes d’un sistema de seguretat. 

Dit això, és important destacar que no tots els robatoris es duen a terme de forma externa, els lladres, malauradament, no sempre provenen de l’exterior. També existeix un gran percentatge de robatoris comesos per treballadors o gent que visita habitualment el local. És per això que es recomana instal·lar càmeres de seguretat per poder visualitzar què passa al teu establiment en tot moment.

Com prevenir els robatoris en el meu negoci?

Després de veure quins negocis són més propensos a rebre robatoris i els principals motius, és interessant veure quins mètodes poden dur a terme les empreses per prevenir-los

Una empresa segura, no és aquella que pertany a un sector concret, sinó aquella que du a terme mesures eficients de seguretat. Un estudi de la AECOC, destaca que:

Només un 27% de les empreses espanyoles compten amb un sistema de seguretat.

Sabent que la gran majoria de robatoris els duen a terme persones externes al negoci i que per tant, és de vital importància disposar de seguretat adaptada al teu negoci.

Per tant, el primer punt rellevant per prevenir robatoris es contractar i instal·lar un sistema de seguretat per a la teva empresa, a més, ajudaràs a prevenir atacs violents a treballadors. 

Un altre punt és el de disposar de sistemes d’opció múltiple, és a dir, disposar de més d’un mètode. Per exemple, si un local o establiment només disposa de càmeres, els intrusos poden preparar-se fàcilment per esquivar-les o inutilitzar-les, però si a més disposes de mètodes alternatius com boïra o fum, serà un cop inesperat pels lladres. 

Esperem que l’article us hagi resultat d’utilitat i us agraïm el temps de lectura. Fins la propera!

No Comments

Post A Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup:            

Call Now Button