fbpx
Qualitat d'aire interior

Com afecta la qualitat de l’aire interior a la productivitat de les empreses

Està clar que el principal objectiu de preservar la qualitat de l’aire interior dels nostres espais, no és la productivitat empresarial. És el d’evitar contagis o malalties dels nostres treballadors. Però no hem de deixar de tenir present que si l’aire no es cuida, la productivitat de l’empresa pot disminuir, en aquest article, veurem quins aspectes s’han de tenir en compte.

Què significa comptar amb una bona qualitat d’aire interior en els teus llocs de treball?

Com hem dit a la introducció, disposar d’aire interior net i cuidat significa moltes coses positives per al teu negoci. Així doncs, comencem:

  • Bona qualitat d’aire interior significa millors decisions. Un estudi de la Universitat de Harvard va descobrir que els espais interiors d’oficines nets poden augmentar fins a un 101%. 
  • Reduir els índexs de diòxid de carboni en els típics ambients d’oficina resulta una millora d’un 50% en les habilitats cognitives dels treballadors.
  • Sembla una raó òbvia, però és ben certa. Una esfera de treball saludable i neta de malalties i gasos perjudicials ajuda a reduir l’absentisme laboral. És menys probable que els teus empleats contraguin malalties. 

Per últim, l’estudi també demostra que també millora la concentració dels treballadors.

Com afecta la qualitat de l'aire interior a la productivitat empresarial

Què passa si no comptem amb una bona ventilació?

Sembla lògic després d’haver exposat quines són les avantatges de tot el contrari, però moltes vegades hi ha coses que s’escapen de la nostra vista o la nostra percepció i la ventilació és una d’elles. Per tant en aquest apartat veurem quins són els inconvenients que es generen si no comptem amb una bona ventilació en els nostres llocs de treballs, o si no disposem de sistemes de prevenció i detecció de partícules malignes. 

Quan la ventilació és incorrecta i no hi ha la suficient quantitat d’aire fresc exterior es poden acumular contaminants de diversos tipus. Si és així, aquests poden resultar molests i perjudicar la salut dels ocupants de l’estància. 

En aquest sentit, és necessari revisar aspectes com per exemple: si existeix renovació d’aire exterior, el nombre de finestres de les quals disposem i la forma en la que estan distribuïdes, quin tipus de mesures s’implementen per evitar la radiació solar (estors, cortines, etc.).

A més, s’ha de revisar periòdicament l’estat dels sistemes de ventilació i climatització de l’edifici o l’oficina com ara: torres de refrigeració, condensadors evaporatius o sistemes similars. Però avui en dia, vivint en la situació que vivim, això resulta ser insuficient en molts casos.

Aconsegueix una bona qualitat d’aire interior als teus centres de treball i punts de venda

Si bé al començament de la pandèmia sanitat i la comunitat científica centraven els seus esforços en les mesures a l’exterior, al avançar en aquesta situació, s’ha demostrat que les principals mesures, o bé les més importants, s’haurien de dur a terme en els espais interiors

A ISP grup dissenyem a mida la teva solució de qualitat d’aire interior revisant tota la teva instal·lació i incorporant els productes més avançats del mercat.  Fins i tot podem integrar-los amb els teus sistemes per aconseguir respostes automatitzades o semiautomatitzades que assegurin que el teu edifici cumpleixi sempre amb uns paràmetres adequats de qualitat d’aire. Què utilitzem? 

  • Els purificadors d’aire. S’han convertit en productes vitals per la renovació d’aire interior i l’eliminació de partícules malignes, ja siguin del virus, altres malalties o fins i tot la contaminació. És per això que ISP compta amb els productes de ZONAIR 3D, líders en el mercat de purificació i neteja d’aire interior. 
  • Per altra banda, estem molt contents d’anunciar el nostre acord per ser distribuïdors dels productes d’una altra marca revolucionària, AirThings, una solució de gestió total de qualitat d’aire interior per edificis. Els seus productes no només son medidors de CO2, sinó que també permeten preveure escenaris, ens expliquem a continuació. 

Per exemple si es detecta una quantitat de diòxid de carboni superior a la recomanada, el programa et permet activar mesures com engegar els purificadors o posar en marxa els sistemes de ventilació dels que disposis. També podràs obrir finestres o reduir l’aforament. Necessites més informació?

Esperem que l’article us hagi sigut d’utilitat i et donem gràcies pel teu temps de lectura, fins la propera! 

1Comment
  • Sergio Ibáñez
    Posted at 12:40h, 15 juny Respon

    Interesante…

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: