El Mobile World Congress es cancel·la

L’amenaça del coronavirus tomba el Mobile World Congress de Barcelona. L’organització s’ha vist forçada a suspendre la fira pel degoteig constant de baixes d’empreses des de fa dues setmanes. El fet de que al voltant de 30 empreses considerades pesos pesants com Amazon, British Telecom, Cisco, Deutsche Telekom, Ericsson, Facebook, Gigaset, Intel, LG, McAfee, Nokia, Nvidia, Orange, Sony o Vodafone entre d’altres, la Comissió de GMA va decidir ahir dia 12 de Febrer cancel·lar l’esdeveniment.

El temor al coronavirus ha estat superior als missatges de tranquil·litat i confiança enviats tant per la Generalitat.

La importància econòmica del Mobile és inqüestionable i per això, la GSMA ha apurat totes les seves opcions. Els esforços per evitar la cancel·lació havien inclòs tot tipus de mesures extraordinàries, com un protocol per a evitar les encaixades i un altre per a reemplaçar cadascun dels micròfons usats pels conferenciants. La importància de la veu i el tacte en el consum de telefonia van suposar les dificultats afegides al control sanitari d’aquesta trobada global. Ahir, telemàticament, l’organitació no va tenir més remei que renunciar a la celebració de l’esdeveniment.

GSMA havia estimat que aquesta edició del Molbile World Congress tindria un impacte per Barcelona i l’àrea metropolitana de prop dels 500 milions d’euros. L’organització però, a un comunicat a la seva web, veu en la ciutat de Barcelona el millor indret per la celebració de futures edicions afirmant que ” tant GSMA com les Comissions de Fires de la Ciutat amfitriona continuaran treballant a l’uníson i recolzant-se mútuament pel MWC Barcelona 2021 i futures edicions.”

En aquest sentit els grans damnificats d’aquesta cancel·lació, els sectors de l’allotjament, la restauració i del transport privat, veuen que les seves previsions econòmiques cauen en picat amb la notícia. El president del Gremi d’Hotels de Barcelona Jordi Mestre, en declaracions davant dels medis a una roda de premsa extraordinària celebrada ahir, lamentava de manera contundent dient que “Barcelona té grans especialistes de salut que han dit que no hi havia risc pel coronavirus, no entenem les cancel·lacions. Algun dia ens explicaran per què el Mobile s’ha vist afectat i l’ISE o el Saló de l’Automòbil, no.”

Des de ISP Grup lamentem la suspensió d’aquest event que tan esperàvem com cada any. Creiem que Barcelona és la ciutat idònia per a realitzar aquest esdeveniment i que, en tot cas, la cancel·lació del Mobile no hauria de repercutir en la imatge de Barcelona com una ciutat atractiva tant per al turisme de vacances com de congressos.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: