fbpx

Beneficis del 5G per les empreses

En algun moment durant aquests últims mesos, tots hem sentit parlar del 5G, però realment no sabem del cert en què consisteix aquesta nova cinquena generació i com pot afectar beneficiosament en la nostra vida professional i personal.
No et preocupis, en aquest post trobaràs tot el que necessites saber sobre aquesta revolució i com pot afectar a la teva empresa.

Índice de contenidos

Què és el 5G?

 

Aparentment sembla un concepte fàcil d’explicar i entendre, però hi ha una gran quantitat d’informació que necessitem saber per entendre millor el que realment significa.

Aquesta nova tecnologia mòbil és la descendent dels antecessors 1G, 2G, 3G i 4G. Promet augmentar la velocitat de connexió, reduir al mínim la latència i multiplicar exponencialment el nombre de dispositius connectats. Sens dubte algun, aquesta nova concepció promet ser una tecnologia que canviarà el concepte que tenim actualment sobre la connexió a internet.

El 5G permetrà navegar fins a 10 Gbps (Gigabits per segon), 10 vegades més ràpid que les millors fibres òptiques del mercat. Això significa que en qüestió de segons, mentre tinguem aquesta connectivitat, podrem descarregar qualsevol cosa en un temps rècord.

D’altra banda, una altra ramificació que es veurà potencialment beneficiada és l’augment exponencial del nombre de dispositius connectats. Qualsevol dispositiu que tinguem a casa, podrà connectar-se i compartir informació en temps real.

iPhone 12 i el 5G

 

Una de les novetats que presenta el nou producte d’Apple és que es podrà fer ús de la nova connectivitat. Malgrat això, un cop obtingut el mòbil d’última generació, necessitaràs contractar un pla de dades mòbils 5G.

Segons les pròpies dades aportades per la companyia Apple, els nous iPhone 12 permeten descarregues de fins a 2,5 Gbps, que en condicions ideals, molt per sobre de les xarxes 4G actuals.

Tanmateix, ha renovat el processador d’alta gamma, el nou A14 Biònic, que es converteix en el més potent del mercat.

Teletreball i augment de la productivitat

 

És innegable que tindrà un impacte positiu per les empreses de qualsevol sector. L’augment de la transmissió de dades i la baixa latència que aportarà, agilitzarà al màxim el rendiment de les solucions de negoci a les que s’accedeixi des de qualsevol dispositiu mòbil.

Gràcies al rendiment, es produirà una millora significant en el temps d’espera. Quedaran enrere tots els problemes de mala connexió, un accés directe òptim per qualsevol arxiu de la mida d’extensió per gran que sigui i una seguretat d’aplicacions analítica potents.

Tanmateix, les excel·lents condicions que proposa la nova connectivitat reforça la situació del teletreball. Tindran més temps i oportunitats per crear entorns que funcionin per ells. El 5G els mantindrà connectats al que necessitin, sense importar la tasca ni el tipus de treball que estiguin realitzant.

Beneficis

 

La implementació del 5G en les empreses suposarà una millora més enllà de la velocitat de connexió. El que experimentarem els usuaris serà un escenari hiperconnectat en el qual podrem transferir una quantitat gran d’informació i arxius en un temps en el qual anys enrere hagués sigut impossible d’entendre.

Podrem compartir informació en temps real amb un infinit nombre de dispositius connectats alhora amb respostes instantànies.

La implementació del 5G disminuirà milers de costos derivats a la gestió del tràfic, ja que disminuirà el consum d’energia i el preu dels combustibles.

El concepte tecnològic no només aportarà avantatges online. Les tendes físiques també seran beneficiades, ja que farà que la compra sigui més àgil i ràpida.

Les grans possibilitats que tindrà el 5G seran explotades tant les grans empreses com les PYMES per generar innovació. Significarà un abans i un després l’aprofitament eficaç de les comunicacions.

En el nostre apartat de telecomunicacions, trobaràs a la teva disposició un equip d’assessors experimentats que t’ajudaran a dissenyar el millor projecte personalitzat per connectar el teu negoci al futur tecnològic.

Si has arribat fins aquí i vols saber més sobre la nostra empresa o sobre els nostres productes i serveis, no dubtis en deixar-nos un comentari. Si ho prefereixes ens pots enviar un correu a hola@ispgrup.cat. També trucar-nos al nostre telèfon gratuït d’atenció a client 900 52 52 01. Moltes gràcies pel teu temps i fins al nostre proper post!

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Si vols més informació sobre alguns dels serveis d'ISP Grup: